Kategorier
Ukategoriseret

Maskot illustration

maskottegning Røgfrit Odenseaf Rene Birkholm alias rebi Danmark Odense Fyn tegneren.dk

Maskot illustration Rene Birkholm alias rebi tegneren.dk danmark fyn Munkebo

Illustrationer af maskotfigurer er populære. Det kan skabe ekstra opmærksomhed til et produkt, forening eller virksomhed med en maskot. Med et markant genkendeligt udseende kan en maskottegning tilføre liv, sjov og genkendelighed.

Maskot illustration Rene Birkholm alias rebi tegneren.dk danmark fyn Munkebo

Fra vi er børn er vi omgivet af fiktive karakterer. De er overalt i tegneserier, film, bøger og annoncer. Mange har et nært forhold til dem og unikke og karismatiske karakterer kan være et stærkt virkemiddel til markedsføring.

Maskot illustration Rene Birkholm alias rebi tegneren.dk danmark fyn Munkebo

Det er vigtigt for et firma eller brand med en unik personlighed. En maskot kan repræsentere denne personlighed og gøre den nemmere at huske.

Mange maskotfigurer ser simple ud og folk tænker måske at det er let at designe dem. Men det er faktisk mere kompliceret end som så. En god karakter skal opfylde flere krav.

  1. Figuren skal afspejle firmaets identitet. En uhyggelig og skrækindjagende figur passer selvfølgelig ikke til et firma der sælger sødt børnelegetøj.
  2. Den gode maskotfigur fungerer i mange forskellige størrelser. På en stor plakat, men også på små visitkort og mobilskærme. Derfor bør der ikke være for mange detaljer.
  3. Maskotten skal være unik. Der er mange muligheder. En særpræget farve, store udtryksfulde øjne, lang næse, muskler, hale, tøj – mulighederne er uendelige.
  4. Maskot-figuren skal have personlighed. Det kan gøres med ansigtsudtryk, positur eller form. Runde former signalerer blødhed, venlighed og noget hyggeligt, mens kantede former mere forbindes med dynamik, aktivitet eller uhygge.